Fonoteca de música tradicional catalana

Fonoteca de música tradicional catalana

El Grup Enderrock ha engegat un projecte per compilar digitalment la música generada des de les entitats i associacions a la Fonoteca de Música Tradicional Catalana. La plataforma serveix com a catàleg i reproductor digital d’àudio per accedir en xarxa a arxius en MP3 de temes musiclas enregistrats per les entitats, i que habitualment són de difícil consulta perquè no es troben en els circuïts comercials ni s’escolten a la ràdio. En formen part, preferentment, músiques inèdites (editades o no) que són propietat d’entitats, associacions o altres institucions.

El grup editorial impulsor de la iniciativa es fa aquests dies ressò de la crida a la participació a totes les entitats de cultura popular (cobles, cors, orfeons, grups d’havaneres, esbarts, bandes de música, grups de teatre, etc. etc.). Les cançons digitalitzades estaran allotjades en un servidor del Grup Enderrock, qui realitzarà les pertinents declaracions a les entitats de gestió de drets d’autor.

Les entitats interessades poden lliurar dos exemplars, en CD, mp3 o altres suports sonors, de gravacions de músiques pròpies de l’entitat, d’autors i grups relacionats, i músiques de festes o esdeveniments populars de cada població, una còpia serà dipositada a l’arxiu de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana.  Aquest lliurament o tramesa el podeu realitzar a la següent adreça:

Grup Enderrock Edicions S.L.

c. Muntaner 477, bxs 2a
08021 Barcelona
Persona de contacte: Jordi Martí (jmarti@enderrock.cat / 93 237 08 05)

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura (Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals).