Les aportacions catalanes universals

Les aportacions catalanes universals

El primer ferrocarril suburbà de l’Europa continental, l’impuls de la campanya de la vacuna antituberculosa  o, en arquitectura, la volta catalana, són algunes de les contribucions catalanes que han ultrapassat fronteres.

La Fundació Occitano Catalana ha recollit en un ampli volum, “Aportacions catalanes universals”, el llegat que han deixat catalanes i catalans en els diferents camps de l’activitat humana: arts plàstiques, literatura, arquitectura, enginyeria, recerca, legislació, urbanisme, teatre, circ, esport, descobriments geogràfics, medicina, …).

El propòsit bàsic d’aquesta obra és fer extensiu, arreu del món, les aportacions al progrés general de la humanitat dutes a terme pel poble de Catalunya en el decurs de la història. Com a actor social, la Federació d’Ateneus de Catalunya ha participat en el present volum amb un article d’opinió sobre la Catalunya del futur, elaborat pel president de l’entitat, Salvador Casals.

La FAC el té emmagatzemat a la blioteca. Podeu reservar el seu préstec enviant un correu a comunicacio@ateneus.cat.