L’Ateneu de Manlleu, més a prop de tenir local

L’Ateneu de Manlleu, més a prop de tenir local

Una antiga impremta esdevindrà la seu de l’Ateneu de Manlleu els propers mesos

Manlleu podria estrenar ateneu aquest 2015. L’Associació Cultural Pro Ateneu, impulsora del projecte, ha aconseguit superar els 100 socis que s’havia marcat, com a mínim, per poder tirar endavant el projecte de disposar d’una seu estable. La previsió, segons ha anunciat l’entitat, és tenir a punt les instal·lacions per acollir concerts passat l’estiu.

El dissabte 23 de maig es va anunciar aquest pas endavant de l’entitat en l’acte de tancament de la campanya «La cultura és tu i tu i tu», la qual es va iniciar al març per donar a conèixer el projecte i sumar-hi nous suports. El diumenge 24 de maig, l’entitat va mostrar als seus socis l’espai que es vol habilitar, que és una antiga impremta situada al carrer Enric Delaris de Manlleu, en un dels punts més cèntrics de la població osonenca.

El calendari de treball que es plantegen els promotors de l’Ateneu parteix de l’adequació de l’espai en els propers mesos, de manera que l’equipament pugui entrar en funcionament enguany. El nou espai té una superfície de poc més de 300 metres quadrats. La inversió inicial per a aquesta primera fase de les obres, que es vol fer amb treball voluntari, seria de 15.000 euros i que es volen finançar mitjançant un préstec. A l’entitat, amb 12 anys de recorregut i federat enguay, li agradaria iniciar l’activitat en la seva seu estable amb uns 200 socis.