Trobada de programadors a Pineda de Mar: dinamitzem la programació als ateneus!

Trobada de programadors a Pineda de Mar: dinamitzem la programació als ateneus!

Enriquir i omplir d’assitència els actes que es celebren als ateneus i casals és una voluntat comuna entre les entitats federades.

Per reflexionar i posar a debat les oportunitats i dinàmiques que ofereixen els equipaments culturals amb els que compten les entitats, la Federació d’Ateneus de Catalunya va convocar als ateneus el passat 1 de maig a la Trobada de Programadors que es va celebrar a Pineda de Mar, en el marc de la Mostra de Teatre Amateur que van acollir el municipi durant el pont de maig.

Joan Morros, programador al Teatre Kursaal de Manresa va ser un dels ponents que va aportar una aproximació a la captació de nous públics i la dinamització dels espais escènics dels ateneus. Morros va insistir en regenerar l’oferta i el públic, fent especial incís en la participació protagonista del col·lectiu jove en la presa de decisions vinculades a la programació. També va intervenir el president de la FAC, Salvador Casals, qui va comentar aspectes de la contractació d’espectacles. Va destacar que és important teixir xarxes de relació entre les entitats, per compartir espectacles i experiències. També va aprofitar per presentar breument un dels projectes que està impulsant enguany la Federació: la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC).

Una quinzena d’ateneus i representants d’equipaments d’entitats van assistir a la Trobada de Programadors.