Jordi Albaladejo guanya la II Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus»

Jordi Albaladejo guanya la II Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus»

“L’Associacionisme educatiu i cultural a Badalona (1879-1936). L’Ateneu Obrer i el Círcol Catòlic” és el títol del projecte proposat pel badaloní Jordi Albaladejo Blanco, que ha estat premiat amb la II Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus». Aquesta beca convocada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) està dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball en una nova col·lecció de l’editorial Afers.

El jurat, format per Josep Santesmases, vicepresident segon de l’IRMU; Hèctor Fort, membre de la junta directiva del Centre de Lectura de Reus i Antoni Gavaldà, historiador i professor de la URV,  ha escollit el treball guanyador entre els tres que optaven al premi  “per l’interès de l’estudi per al conjunt del món ateneístic català i com a contribució a l’estudi històric i social de la ciutat de Badalona; per presentar un estat inicial de la qüestió complet, que permet encaixar l’estudi amb plenes garanties; i per la metodologia de treball proposada i el coneixement de les fonts principals per a desenvolupar l’estudi”.

La iniciativa de convocar aquesta beca de recerca històrica, que s’emmarca dins del Pla de l’Associacionisme Cultural 2014-2016, sorgeix de la col·laboració entre l’IRMU i la FAC i compta amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat. L’objectiu d’aquest premi és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric. El becat haurà de lliurar el seu treball acabat a finals d’enguany.