Entitats: apunteu-vos al Dia de l’Associacionisme Cultural fins al 20 d’abril

Entitats: apunteu-vos al Dia de l’Associacionisme Cultural fins al 20 d’abril

La vostra entitat pot afegir-se al Dia de l’Associacionisme Cultural obrint portes i programant actes del 4 al 7 de juny. Podeu omplir el formulari fins al 20 d’abril!

Per celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural, el 4 de juny, el Departament de Cultura convida a les entitats culturals a fer 4 dies de jornades de portes obertes als seus equipaments. La voluntat és mostrar a la ciutadania, -i fer-la partícip-, de la important tasca de difusió cultural que tenen les entitats del país. Les entitats que es vulguin afegir a la iniciativa, han d’omplir el formulari electrònic per tal de recollir totes les activitats programades per aquells dies. El Departament de Cultura s’encarregarà de difondre-les al portal de l’Agenda Cultural de la Generalitat.

A més de la difusió i visibilitat de l’associacionisme cultural, la celebració d’aquest dia vol impulsar el debat i la reflexió entorn aquest eix. Per això, es durà a terme un cicle de Jornades sobre Cultura Popular i Associacionisme, com a preàmbul del Dia de l’Associacionisme. Adreçades a gestors i membres d’associacions culturals, i també per a tothom que estigui interessat en el món de l’associacionisme, es duran a terme tres Jornades sobre Cultura Popular i Associacionisme, al Teatre de Sarrià de Barcelona. La primera, amb el títol L’associacionisme cultural: la construcció d’una societat solidària i lliure, se celebrarà el dijous 7 de maig a les set de la tarda. La segona, Gestors públics de la cultura popular, es realitzarà el dijous 14 de maig en sessions de matí i tarda. I la tercera jornada, Un nou marc fiscal per a les entitats culturals, el dijous 21 de maig a les set del vespre. Organitzades per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, els interessats es poden inscriure enviant un correu a cpt.cultura@gencat.cat.
Les conclusions d’aquestes sessions s’oferiran el proper 4 de juny, en l’acte institucional que també se celebrarà al Teatre de Sarrià, on també el Conseller de cultura, Ferran Mascarell, oferirà els diplomes a 22 entitats declarades d’interès institucional.