Adifolk: 42 anys de Jornades Internacionals Folklòriques

Adifolk: 42 anys de Jornades Internacionals Folklòriques

El 4 de setembre arriben a Catalunya les 42nes Jornades Internacionals Folklòriques organitzades per Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore, amb música i danses d’arreu del món. Enguany els grups participants provenen de Xipre del Nord, de Perú, d’Eslovàquia, d’Albània i de Sud-àfrica.

Perú Ritmos y Costumbres

Raslavican (Eslovàquia)

Conjunt folklòric nacional “Arbana” (Albània)

Mazibuye Emasisweni Taxido (Sud-àfrica)

Conjunt Folklòric Nacional “Othello” (República turca de Xipre del Nord)

Fins el diumenge dia 7 es podran veure en algunes poblacions de Catalunya.

Podeu consultar la informació al web d’Adifolk.

Orígens de les Jornades Internacionals Folklòriques

Amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques naixia l’any 1972 aquest festival de divulgació folklòrica sota el lema «Les danses dels pobles pel nostre poble». L’objectiu era acostar i donar a conèixer grups folklòrics vinguts d’arreu a la vegada que es donaven a conèixer els propis esbarts. Aquestes jornades que en un principi es feien només a Barcelona s’han anat estenent i ara els grups es dediquen a actuar en diferents pobles i ciutats de Catalunya. En aquests anys més de 250 grups de 76 països i set comunitats autònomes han participat a les Jornades Internacionals.