La Federació rep el guardó Memòrial Francesc Candel en l’àmbit social

La Federació rep el guardó Memòrial Francesc Candel en l’àmbit social

La sisena edició del Memòrial Francesc Candel, concedit per la Fundació Paco Candel, es va celebrar el dia 23 d’abril a la seu del Col·legi de Periodistes de Barcelona. Entre els guardonats s’hi troben la il·lustradora Pilarín Bayès, en l’àmbit cultural, l’Ens de Comunicació Associativa, en l’àmbit de comunicació, la Federació d’Ateneus de Catalunya, en l`àmbit social i s’ha reconegut amb un guardó especial a títol postum, a l’escriptor Max Cahner.

El guardó rebut per la Federació d’Ateneus de Catalunya, és un reconeixement  a la tasca desenvolupada pel conjunt dels ateneus catalans durant el darrer segle i mig i, en concret, pel trentè aniversari de la Federació que va néixer en democràcia, immediatament  després que Catalunya recobrés la seva principal institució de govern, la Generalitat.

Salvador Casals, president de la FAC va agrair a la Fundació Francesc Candel el reconeixement en l’àmbit social ja que «moltes vegades es vincula la tasca dels ateneus a la cultura i s’oblida que molts d’ells, tal i com el seu nom indica, van néixer amb una vocació social i d’ajudar a les famílies com a fraternitats o socors mutus».

«En aquest sentit – va explicar Casals-  els ateneus estem connectats amb en Francesc Candel que fa 50 anys va saber visualitzar una societat amb la necessitat d’estructurals i un teixit social i l’associatiu imprescindible per integrar els nous catalans. Candel va saber dibuixar una societat catalana integradora, als ateneus ens toca ara continuar aquesta tasca de cohesió i integració social».