David Cao guanya la I Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus»

David Cao guanya la I Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus»

«El Cercle Literari i els inicis de l’associacionisme recreatiu, cultural i polític a la ciutat de Vic (1848-1902)» és el títol del projecte proposat per l’historiador osonenc David Cao que ha estat el guanyador de la I Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus». Aquesta beca convocada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) està dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball en una nova col·lecció que s’iniciarà el 2015 amb l’editorial Afers.

El jurat, format per Josep Santesmases, vicepresident segon de l’IRMU, Hèctor Fort, membre de la junta directiva del Centre de Lectura de Reus i de la FAC, i Antoni Gavaldà, historiador i professor de la URV,  ha escollit el treball guanyador entre els sis que hi optaven al premi  “pel plantejament curós del projecte i la seva viabilitat, el lligam amb altres estudis d’ateneus de Catalunya per bastir un marc general, un pla de treball precís i raonable” a més de tenir present “el currículum de l’autor que lliga amb la demanda de la Beca”.

La iniciativa de convocar aquesta beca de recerca històrica, que s’emmarca dins del Pla de l’Associacionisme Cultural 2014-2016, sorgeix de la col·laboració entre l’IRMU i la FAC i compta amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat. L’objectiu d’aquest nou premi és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric. Cao haurà de lliurar el seu treball acabat a finals d’enguany.