Els Guiametans per l’Ateneu acullen la xerrada “Esborrat pel feixisme”

Els Guiametans per l’Ateneu acullen la xerrada “Esborrat pel feixisme”

El passat diumenge 2 de febrer es va presentar el projecte de documental “Esborrat pel Feixisme” davant unes quaranta persones als Guiamets.  Entre els assistents hi havia persones molt interessades en el tema, experts en la recuperació de la memòria històrica i també en la dignificació de les persones que es troben enterrades en fosses comunes.

També familiars de persones que van viure directament la Guerra Civil i dels rodatges que el cinema de propaganda van realitzar a la població. Els autors del documental van quedar molt satisfets de l’acollida que van tenir i esperen poder tornar als Guiamets amb el documental acabat d’aquí a un any i mig.

Esborrat pel feixisme és un projecte que vol ser un exercici de recuperació històrica per tal de rescabalar part de la memòria cinematogràfica de la Guerra Civil que la dictadura franquista va intentar amagar i destruir. Es vol treure a la llum la història de la Guerra Civil narrada per la productora Laya Films i que, a dia d’avui, encara roman oculta. Tot plegat per tal que aquestes imatges formin part de la memòria col·lectiva de la nostra societat.