Ruta i conferència 1714

Ruta i conferència 1714

Coincidint amb la celebració del Tricentenari dels fets de 1714 que es commemora l’any que ve, la Federació ha organitzat una sèrie de conferències arreu del territori amb la participació dels ateneus federats. La conferència anirà encaminada a explicar els fets i la història d’aquests 300 anys des del punt de vista de l’organització de la societat civil per poder introduir el naixement dels ateneus i del món ateneístic i el que ha representat en els darrers 200 anys de la seva fundació.

Amb la participació de 6 historiadors procedents de les diferents zones de Catalunya s’impartirà la xerrada a les entitats que hi estigueu interessades. Un dels sis historiadors es desplaçarà fins a l’entitat i la xerrada anirà complementada amb una visita guiada a Barcelona per conèixer els espais que van quedar marcats per la lluita del 1714: el nou Centre Cultural del Born i alguns ateneus de la ciutat de Barcelona. Aquesta sortida es planificarà en una data diferent a la de la conferència.

Tríptic informatiu en PDF

La ruta 1714

La ruta proposada, després d’una breu explicació sobre els orígens del moviment ateneístic a la ciutat de Barcelona, ens convidarà a fer un salt enrere d’uns 300 anys, per conèixer la vida i els espais de Barcelona i entreveure els orígens dels ateneus en els moviments socials i l’activitat cultural que es vivia a la ciutat emmurallada dels segles XVIII i XIX.

Si esteu interessats en acollir aquesta conferència al vostre ateneu podeu posar-vos en contacte amb la FAC a través del correu ateneus@ateneus.cat

PREUS I PROCEDIMENT