La FAC a la trobada amb l’alcalde Trias organitzada pel CAB

La FAC a la trobada amb l’alcalde Trias organitzada pel CAB

La Núria Font, vicepresidenta, i en Ricard Julià, tresorer de la Federació d’Ateneus de Catalunya van participar dimarts 15 d’octubre a la trobada amb l’alcalde de Barcelona Xavier Trias i amb en Cales Agustí, del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, organitzada pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB).

L’acte, que va tenir lloc a Torre Jussana, tenia com a objectiu traslladar a l’alcalde la preocupació de les entitats de la ciutat per l’ús de l’espai públic, els locals municipals, la gestió per part de la ciutadania i el reconeixement del teixit associatiu.

En quant als locals municipals l’alcalde es va comprometre a habilitar els locals de les plantes baixes de les noves promocions d’habitatge públic per a l’ús d’associacions de la ciutat. Aquest fet va ser aplaudit i va centrar el debat en l’anomenat Pla Locals, però els assistents també van traslladar a Trias la importància d’anar més enllà del fet d’omplir els locals i els espais buits i de buscar la creació de sinèrgies i treballar en xarxa.

Després de la trobada des de les entitats s’espera que els processos participatius estiguin més adaptats a la realitat associativa de la ciutat, que comptin més amb l’opinió de les entitats i associacions i que es valori la creació d’una  taula de treball per abordar el problema de la restricció de l’ús dels espais públics.

En acabar tots els presents han reconegut la necessitat de mantenir el diàleg permanent per poder continuar treballant els temes exposats durant la trobada.