La Generalitat organitza unes Jornades sobre gestió de cultura popular

La Generalitat organitza unes Jornades sobre gestió de cultura popular

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ofereix unes jornades per millorar la gestió i organització de la cultura popular i festiva. Aquesta formació va dirigida principalment a tècnics municipals però també està oberta a persones relacionades amb la gestió de la cultura associativa com poden ser gerents o tècnics d’un ateneu.

Hi ha previstes tres jornades formatives, distintes i independents una de l’altra, localitzades en tres seus: Cervera, Granollers i Vilafranca del Penedès.

Les jornades són gratuïtes i tenen com a objectiu aprofundir i compartir coneixements tècnics i experiències per tal de millorar la gestió de la festa. La formació es centra en tres grans àmbits:

  • Festa, economia i cohesió social
  • Gestió i normativa
  • Finançament, difusió i promoció

Es tractaran temes com la seguretat i el medi ambient en festes i activitats de lleure, la contractació, els nous models de finançament, l’impacte econòmic de les activitats culturals, el màrqueting i la comunicació d’esdeveniments culturals, etc.

La primera sessió es va realitzar a Cervera el 13 de juny. Pròximament tindran lloc dos cursos més: a Granollers el 9 d’octubre i a Vilafranca del Penedès el 21 de novembre

– A Granollers, les ponències versaran sobre la promoció de la cultura popular en entorns digitals, la contractació d’artistes, voluntaris, personal de seguretat o de neteja i el crowdfunding com una de les noves fonts de finançament per a la cultura.
– A Vilafranca del Penedès, els eixos temàtics seran els ajuts europeus per a la cultura (tipologies i protocols), la normativa de protecció acústica aplicada a les festes i al lleure i el càlcul de l’impacte econòmic d’esdeveniments culturals.

Trobareu més informació en aquest enllaç.