Noves adhesions al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Noves adhesions al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

L’ateneu cultural El Centre de Llorenç del Penedès, l’Ateneu Sant Feliuenc i els Lluïsos de Gràcia de Barcelona, s’ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir promogut per la Generalitat de Catalunya. El Pacte està integrat per entitat cíviques, culturals, econòmiques, sindicals i empresarials, pel món local, pels grups parlamentaris que han donat suport al dret a decidir i pel Govern.

Totes les entitats que vulguin implicar-se en el procés de l’exercici del dret a decidir i de la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya, més enllà de la seva posició final, poden adherir-s’hi a través d’aquest enllaç.

La Federació d’Ateneus va reiterar el seu posicionament aprovat en la darrera Assemblea General de Socis el seu suport al procés, adherint-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Les entitats firmants es comprometen a contribuir a crear un espai permanent de diàleg i debat sobre el dret a decidir, recollir les propostes que emanin de la societat civil, difondre els valors democràtics del dret a decidir com a expressió i fonament de la participació ciutadana directa i fer pedagogia i explicar el dret a decidir i la celebració de la consulta, tot proposant i impulsant els mecanismes i accions necessaris perquè el debat sobre el futur de Catalunya arribi arreu de la societat catalana i en garanteixi la participació ciutadana.

El Centre de Llorenç del Penedès va decidir adherir-se al Pacte seguint les directrius dels seus Estatuts on es parla del propòsit de l’associació d’advocar pel respecte del territori català i el seu equilibri natural i social, i divulgar la consciència nacional dels Països Catalans. Així com educar en els valors de la pau, el respecte per tothom i el diàleg entre les diferents generacions, parles, cultures i nacions, igualment les grans que les petites, ja que cada una respon a una visió del mon i totes tenen valor per si mateixes.

Des del Centre s’entenen que la defensa dels valors “sempre han acompanyat l’entitat” i creu que és un dret fonamental i inalienable de la nació catalana el decidir lliurement el futur: “un dret democràtic de tots els pobles del món”.

Lluïsos de Gràcia, que llueix la seva estelada al balcó des de l’octubre de 2011, també ha donat el seu suport al Pacte Nacional considerant que els objectius que recull s’adapten als seus valors i criteris com a entitat.

Podeu trobar més informació al seu web.