Voleu acollir l’exposició “Cartografies teatrals i Teatres en risc”?

Voleu acollir l’exposició “Cartografies teatrals i Teatres en risc”?

L’Observatori d’Espais Escènics ha realitzat una exposició que recull part de la seva tasca realitzada des de l’any 1997 quan es van fundar.

L’exposició vol mostrar la feina feta per l’Observatori relacionada amb l’estudi del lloc del teatre a Catalunya representat a través d’una col·lecció de mapes teatrals. Una cartografia que cerca vincular la relació del teatre i els teatres amb el territori i la ciutat, l’arquitectura i l’espai escènic. Les recerques exposades són 3:

Barcelona, mapa teatral i teatres en risc ressegueix el mapa teatral de Barcelona, des de la inauguració de la Casa de les Comèdies, l’actual Teatre Principal, fins l’actualitat. La mirada més atenta al Teatre Principal, en l’eix de les Rambles, i al Teatre Arnau, en el del Paral·lel, completen aquesta secció de l’Exposició.
Els teatres dels ateneus es fixa en les sales d’espectacle de les entitats de Catalunya. Uns locals que, al llarg de la història del país i arreu del territori, han tingut un paper clau en el desenvolupament social i cultural, esdevenint en molts casos espais cabdals no només per a la quotidianitat de les seves comunitats, sinó també per a la renovació dels llenguatges artístics.
Els “altres” espais posa l’ull en aquells llocs que, sense haver estat pensats originàriament per fer-hi representacions teatrals, són descoberts pel món de l’escena i esdevenen espais tant o més vius que els propis teatres. També en aquest cas es cartografia la seva ubicació a Barcelona, tot cercant oferir un inventari complet, i s’examinen amb més detall les experiències de la nau Ivanow a Sant Andreu i de LaPerla29 a la nau gòtica de la Biblioteca de Catalunya al Raval.

Podeu descarregar-vos el dossier informatiu i la fitxa tècnica de l’exposició.

El cost de l’exposició és gratuïta, i hi ha la possibilitat de que des de l’Observatori us facin un plafó específic del vostre teatre a canvi d’una petita aportació. Per més informació o per demanar l’exposició poseu-vos en contacte amb l’Ivan Alcázar a través del correu electrònic docus24@gmail.com