El Centre Moral d’Arenys de Munt homenatja el seus presidents

El Centre Moral d’Arenys de Munt homenatja el seus presidents

El Centre Moral d’Arenys de Munt ret homenatge als seus presidents en un senzill acte celebrat el diumenge 3 de març, emmarcat en els actes de celebració del seu centenari. Un dels objectius del Centrenari (centenari del Centre) és reconèixer la tasca de totes aquelles persones que s’han destacat especialment per la seva dedicació a l’entitat, que hi han dedicat el seu talent, esforç i  energies, els presidents, els membres de les diferents juntes, els responsables de les diferents seccions i tots els qui en pertanyen, en definitiva els seus directius i directives.

El diumenge 3 de març es va escenificar amb un homenatge a les persones que van ocupar la presidència del Centre al llarg de cent anys, als quals es va lliurar (personalment o als seus familiars) un guardó. L’acte va constar de dues parts, en la primera es va oferir un recital poètic i interpretacions musicals i la segona fou l’acte de reconeixement pròpiament dit.

Jordi Vila, en representació de la junta, va dirigir unes paraules d’agraïment als homenatjats “en tant que capitans del llarg trajecte viscut, un reconeixement de gratitud a tots ells, com a representants de cada moment i fet històric pels que ha passat el Centre, representant tots ells les gruixudes baules de la llarga cadena de la història que s’entrelliguen una amb l´altra i que no es pot explicar una sense l’altra. Una successió de baules, que ens permeten avui atracar al port del Centenari, poder revistar-nos de nou, carregar la dispensa i continuar (a veles plenes) l’aventura que des de fa cent anys ens marca la ruta d’aquest apassionant viatge”.

Salvador Fontbona, va parlar en representació dels presidents i va destacar la feina d’equip fet per les diferents juntes i la gratuïtat i generositat amb què tantes persones del Centre havien contribuït a tirar endavant l’entitat i fer-la gran.

Des de la Federació d’Ateneus ens sumem a aquest homenatge a la tasca desenvolupada per presidents i directius responsables de les entitats catalanes que des de fa gairebé 175 anys treballen al capdavant de les entitats fent possible la seva existència.