Invitacions per veure l’òpera la Bella Helena d’Offenbach

Invitacions per veure l’òpera la Bella Helena d’Offenbach

L’Òpera de Cambra de Sant Cugat amb la col·laboració del Cor de Cambra Dyapason presenten, diumenge 24, l’òpera La Bella Helena, de Jacques Offenbach.

El Centre Cultural de Sant Vicenç de Sarrià regala una invitació doble als membres del Club del Directiu per veure La Bella Helena d’Offenbach. Per tal d’aconseguir les entrades heu d’enviar un correu a ateneus@ateneus.cat amb l’assumpte: Invitacions Club del Directiu. Les invitacions s’entregaran a la primera persona que envii el correu. Teniu temps fins el dia 22 de febrer a les 14.00h.

Sinopsi: L’acció de La Bella Helena (1864) transcorre a Esparta, poc abans de la marxa dels grecs cap a la guerra de Troia. La reina Helena d’Esparta, infeliçment casada amb un home per qui sent un profund disgust, l’apàtic rei Menelau, descobreix de nou la il·lusió de l’amor en conèixer el jove i atractiu Paris, príncep de Troia. Encaraque el seu amor és impossible, després de moltes trifulgues en les que intervenen deesses, augurs, reis grecs i gloriosos herois homèrics, finalment aconseguiran estar junts i la seva efervescència amorosa desecadenarà la guerra de Troia.

Una obra divertida, crítica, fresca, romàntica, picant… Basada en la història d’Helena de Troia, és paròdia evident del mite grec i potent sàtira de l’època de Napoleó III caracteritzada pel relaxament dels costums de l’alta burgesia francesa del moment. L’últim acte està considerat una crítica particularment virulenta de l’Emperador mateix, un expert en carregar els fracassos polítics sobre les espatlles d’algú altre.
Direcció musical: Daniel Garcia
Direcció escènica: Jordi Purtí
Direcció del Cor de Cambra Dyapason: Teodor Roura
Direcció general: Mariona Benet