2 invitacions per veure Nabucco al Casal La Principal de Vilafranca

2 invitacions per veure Nabucco al Casal La Principal de Vilafranca

El Casal de Vilafranca posa a disposició dels membres del Club del Directiu dues invitacions per assistir a l’òpera Nabucco de Giuseppe Verdi el dia 5 d’abril a les 22.00h. Podeu demanar-es a ateneus@ateneus.cat o trucant al 932688130 abans del dimecres 3 d’abril.  Un cop esgotades les invitacions podeu comprar les entrades a preu de col·lectiu amb el carnet del Club del Directiu.

Sinopsi:

Nabucco és una tragèdia lírica en quatre actes, amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Temistocle Solera, basada en l’Antic Testament i l’obra Nabuchodonosor. Va ser estrenada a La Scala de Milà el 9 de març de 1842.

Nabucco va ser el primer èxit important del compositor, amb la qual s’inicien els anomenats anys de galeres, en els quals va compondre a un ritme frenètic: va produir disset òperes en dotze anys. L’èxit es deu en part a les qualitats musicals de l’obra i en part a l’associació que feia el públic entre la història del poble israelià i les ambicions nacionalistes de l’època.

Un dels símbols que va utilitzar, i potser continua utilitzant, el poble per a reforçar l’ideal independentista va ser el cor Va, pensiero…, del tercer acte. Aquest cor d’esclaus hebreus és, sens dubte, el número més popular de l’òpera.

En la seva època, els italians el van considerar un cant contra l’opressió estrangera en què vivien. L’èxit de l’òpera perdura fins avui dia.

FITXA TÈCNICA

Durada : 2 hores i 40 minuts

Direcció : Krasimir Topalov i Vasil Nikolov

Solistes :

Nelson Martínez – Baríton
Rosa D’imperio – Soprano
Viara Jelezova – Soprano
Simon Lee – Tenor
William Powers – Baix
Diman Pantchev – Baix
Yuri Nikolov – Tenor
Petya Stoeva – Soprano

Cor i Orquestra :

37 coristes i 40 músics de l’Orquestra del Teatro Lírico d’Europa

PREUS

Soci Casal:24€

Col.lectiu:26€

Públic:28€