La FAC s’agermana amb els ateneus andalusos

La FAC s’agermana amb els ateneus andalusos

L’acte d’agermanament entre la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i la Federación de Ateneos de Andalucía va tenir lloc el dia 22 d’octubre a la seu de l’Ateneo de Cádiz. La signatura del conveni va estar presidida pel vicepresident de l’Ateneo de Cadis, Pedro Payan, el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals i el president de la Federación de Ateneos de Andalucía, Luciano González.

Aquesta unió “neix de la importància i la possibilitat d’aprofitar les sinergies que generen els ateneus de diferents territoris, amb l’objectiu de lluitar per un dels elements vertebradors de la ciutadania andalusa i catalana: l’associacionisme” tal i com s’expressava en el document signat. Amb aquestes paraules es posa la primera pedra del que vol ser una relació de col·laboració i amistat entre els ateneus andalusos i els catalans. Una unió que vol potenciar una xarxa que promogui tant el diàleg com la cooperació mútua entre els ateneus, on és reconegui l’esforç de les persones que, a títol personal, dediquen el seu temps lliure al voluntariat cultural.

D’altra banda la visita a Andalusia formava part d la iniciativa “Amics dels Ateneus” per promoure un espai de trobada i d’intercanvi cultural entre ateneus de diferents territoris que s’està impulsant des de la FAC amb el suport del Ministerio de Cultura. Divuit persones representants de diferents entitats membres de la Federació d’Ateneus de Catalunya van viatjar fins Andalusia per participar en aquesta segona sortida de Turisme Ateneístic. Durant 4 dies es van visitar l’Ateneo de Sanlúcar de Barrameda, l’Ateneo Popular de Sevilla, l’Excelentissimo Ateneo de Sevilla, l’Ateneo de Mairena de Aljarafe, l’Ateneo de Dos Hermanas, l’Ateneo de Cádiz i el Casino Gaditano. Dins de les diferències entre objectius i equipaments de cada una d’aquestes entitats, es va poder constatar que l’esperit de difusió i promoció de la cultura és comú en tots els ateneus.

Document d’agermanament

Carta del Secretari General de la Federación de Ateneos de Andalucía, Antonio Manuel Rodríguez.