Conferència: La catalanitat de Colom, a càrrec de Francesc Albardaner

Conferència: La catalanitat de Colom, a càrrec de Francesc Albardaner

L’Institució Catalana de Genealogia i Heràldica ofereix una conferència gratuïta per a les entitats federades: La catalanitat de Colom. Ciència històrica o fanatisme patrioter. Amb noves proves inèdites.

La conferència corre a càrrec de Francesc Albardaner i Llorens (Barcelona, 1949), arquitecte i investigador de la teoria de la possible catalanitat de Cristòfor Colom des de l’any 1986.

Durant 25 anys ha dut a terme una tasca ingent de recerca en els arxius històrics de Catalunya i també de Espanya, França, Itàlia i als arxius de l’Estat Vaticà. Ha donat nombroses conferències de temàtica colombina tant en moltes localitats catalanes com a Madrid i ha participat en importants simposis internacionals.

Va col·laborar activament en la redacció del guió i l’argument general del documental de Discovery Channel Columbus, secrets from the grave (2004), que va donar una projecció internacional a la teoria de la possible catalanitat de Colom.

Ens aporta documents, alguns inèdits, molt importants, localitzats als arxius i biblioteques de Madrid i Valencia en una recent campanya de recerca i que semblen demostrar de manera definitiva que el llinatge del descobridor del Nou Món era Colom. I si era Colom, segurament era originari dels Països Catalans.

La conferència té una durada d’una hora aproximadament. [quotes_left]Ignasi Ametlla
correu@icgenher.cat
icgenher.cat
[/quotes_left]

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.