La Federació compareix al Parlament

La Federació compareix al Parlament

El president de la Federació ha comparegut davant la comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya avui, dia 16 de maig, amb l’objectiu de presentar la Federació i explicar les seves inquietuds i propostes.

En un principi Salvador Casals ha presentat la Federació, els seus objectius i eixos d’actuació. Després a desgranat una a una les peticions que des de la FAC fem a les administracions. A grans trets s’ha parlat de del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCat), i de com aquest no va tenir en compte les entitats culturals i els ateneus, amb la consegüent inversió en nous equipaments municipals en comptes de rehabilitar i ajudar els ja existents al territori. També s’ha remarcat la necessitat d’alleugerir els tràmits per la declaració de les entitats d’utilitat pública per tal de poder gaudir dels avantatges que proposa la reforma de la Llei de Mecenatge que s’està gestant a Madrid i de recuperar el Pla Ateneus per la rehabilitació d’espais.

D’altra banda Casals ha llegit el Manifest dels Ateneus i ha posat una vegada més els espais, infraestructures i coneixement de les entitats culturals, al servei de Catalunya. També s’ha remarcat a la comissió la voluntat de la FAC de seguir treballant per tal d’enfortir el teixit associatiu català.

En la seva intervenció també s’han explicat els projectes que la FAC està duent a terme com són l’Espai A i el Turisme Ateneístic amb la nova iniciativa d’Amics dels Ateneus i de Turisme Espanya.

Durant el torn de preguntes els diferent diputats han estat d’acord en la necessitat d’optimitzar els recursos evitant crear nous equipaments en zones on ja existeixen i donant suport a les entitats que treballen des del territori i pel territori. També ha estat ampli el consens davant la necessitat de regularitzar i trobar solucions per a les rehabilitacions tant necessàries per als ateneus. De manera general, s’ha agraït la tasca de la Federació i s’han recollit les seves peticions i inquietuds.

Podeu consultar el vídeo de la compareixença al web del Canal Parlament.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.