Reunits per reclamar el Pacte Fiscal

Reunits a l’Ateneu Barcelonès per reclamar el Pacte Fiscal

L’Ateneu Barcelonès va ser l’escenari escollit dimarts per la trobada de representants de la societat civil catalana per reclamar el Pacte Fiscal per Catalunya. Un acte que commemorava la trobada històrica que va tenir lloc fa 113 anys d’on va néixer el Missatge dels Cinc Presidents.

L’Ateneu Barcelonès va protagonitzar una imatge d’unitat davant la reclamació del Pacte Fiscal per Catalunya. Amb aquest objectiu es van reunir dimarts 31 de gener representants d’entitats cíviques com Òmnium Cultural, el president de Foment, el de la Societat Econòmica d’Amics del País, el de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre i el de l’Ateneu Barcelonès, juntament amb nombroses personalitats polítiques i representants dels sindicats UGT i CCOO, en aquest escenari emblemàtic amb més de 150 anys d’història.

Al 1899 la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, l’Ateneu Barcelonès, Foment del Treball, l’Institut Agrícola Català de  Sant Isidre i la Lliga de la Defensa Industrial Catalana es van reunir per signar un document en que demanaven el concert econòmic català. Cent tretze anys després, l’acte es repeteix. Aquesta vegada, els representants de la societat civil catalana entre patronal i entitats amb la presència dels sindicats UGT i CCOO, han protagonitzat un acte de suport públic cap a un reclam que han de saber canalitzar els partits polítics, tal i com explicava l’impulsor de l’acte, el President de l’Ateneu Barcelonès, Francesc Cabana. L’objectiu d’aquesta trobada era donar una imatge de la unitat de Catalunya davant una reivindicació com és el pacte fiscal.

Més informació sobre aquesta notícia a Xarxanet.org

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.