Un estudi sobre el 90è aniversari del Casal Català de Brussel·les guanya la V Beca “Terra d’Ateneus”

L’Institut Ramon Muntaner i la Federació d’Ateneus de Catalunya han decidit resoldre la V Beca de Recerca Històrica “Terra d’Ateneus” a favor del treball de l’historiador gironí Jordi Bohigas, “Casal Català de Brussel·les. 90 anys d’Història”. La decisió es va prendre el 21 de novembre al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, pel jurat format per Josep Santesmases, Antoni Gavaldà i Hèctor Fort.

Entre les raons que ha volgut destacar el jurat d’aquest projecte, s’hi troben la perspectiva àmplia d’estudi de la sociabilitat catalana a l’exterior, els lligams històrics amb la població catalana resident a Brussel·les, la claredat del projecte i la idoneïtat de la proposta metodològica, i el fet que la trajectòria de l’autor l’avala per assolir els objectius que s’ha proposat per aquest estudi.

La Beca “Terra d’Ateneus” té el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l’Obra Social de la Caixa. La beca està dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball guanyador a la col·lecció “Terra d’Ateneus”, de l’editorial Afers.