7 desembre: “Maleïdes les guerres”, a Brusel·les

7 desembre: “Maleïdes les guerres”, a Brusel·les

El 7 de desembre a les 12.00h del migdia hi ha una manifestació convocada a Brussel·les, amb el lema Omplim Brussel·les amb l’objectiu de «donar suport al Govern legítim a la capital d’Europa» i «per denunciar la manca de democràcia de l’Estat espanyol i reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics» com assenyalen les entitats convocants, l’Assemblea Nacional Catalana, l’ANC de Brussel·les i Òmnium Cultural.

El mateix dia, amb el lema de Músiques per la Llibertat s’han organitzat diferents espectacles i concerts. A les 18.00h, a la Sala Tentation, amb el nom de Poesia, Cant Coral i Festa per la Llibertat hi haurà diferents actaucions i, entre elles, el nou espectacle de programació coordinada de la XTAC, Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer). La Federació d’Ateneus de Catalunya ha col·laborat a fer possible que l’espectacle fos a Brussel·les durant la jornada reivindicativa.

Maleïdes les guerres (i aquell que les va fer), el nou espectacle de programació coordinada de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, és una denuncia a les guerres i a les seves conseqüències a través de textos de personatges com Ovidi Montllor, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel i Estallés i de poemes d’Arthur Rimbaud, John Denver, Bob Dylan i Silvio Rodríguez entre d’altres. El músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilero-catalana Namina i l’actriu Lali Barenys pugen a l’escenari per reivindicar la cultura com a arma de construcció massiva.

Aquest espectacle es podrà veure a diferents teatres de la XTAC durant aquesta temporada.