Ho Parlem a l’Ateneu


Nou projecte per revifar l’esperit històric dels ateneus com a focus de debat, tertúlia i coneixement

Sota el títol “HO PARLEM A L’ATENEU”, el Catàleg d’Activitats de la FAC s’omplirà d’experts i cares conegudes que s’oferiran per parlar de temes d’actualitat, com el canvi climàtic, la globalització o els avenços tecnològics, fins a qüestions històriques, culturals o científiques, a les entitats federades. Les conferències tindran una durada aproximada de 60 minuts i culminaran amb una conversa oberta amb el públic assistent.


PONENTS

TONI SOLER


Per què Catalunya no és una potència mundial?

Si deixem de banda el turisme, la cuina i l’hoquei sobre patins, Catalunya no és una potència mundial. Això és una gran injustícia, però per sort tenim excuses per triar i remenar. En aquesta xerrada, amb més humor que rigor, expliquem quins són els entrebancs que hem hagut de sofrir al llarg de la història, i com, malgrat tot, continuem existint i fent-nos notar…

FRANCESC MAURI


L’emergència climàtica, que hi podem fer?

L’Emergència Climàtica està en boca de tothom, però poques persones tenen clar l’abast del problema. En la xerrada repassarem d’on venim, on som i cap a on anem pel que fa al clima, però també parlarem de què ens està passant quant a població, noves energies i canvis importants en l’agricultura i les platges o fronts marítims.

IGNASI LLORENTE


Història de la ciència i reptes de futur

Amb aquesta proposta volem obrir-nos a l’àmbit científic amb cinc conferències a càrrec de l’escriptor, comunicador i divulgador científic, Ignasi Llorente: “La història de la ciència com mai te l’han explicat“; “Realitat o mentida?“; “Eppur si muove!“; “Robots, identitat i futur“; i “Sàpiens, neandertals i hòbbits: la història del nostre passat“.

ADA PARELLADA


Què pebrots és “la cuina sostenible”?

La restauradora i propietària del Restaurant Semproniana ens explica què significa cuinar de manera sostenible, fent un viatge a través de la ciència, la salut, la sostenibilitat i, sobretot, a través de la nostra història i cultura. Analitzarem el nostre patrimoni culinari per poder comprendre tot allò que se’ns remou quan cuinem i quan mengem!